Home Felhívás
Felhívás

SALUS -  az élhető életért -  EGYESÜLET  -   felhívása

Közhasznú egyesület

8000 Székesfehérvár, Tátra u. 61.

Asz: 18225370-1-07

 

Tisztelt Olvasó!

 

Egyesületünk nem régen alakult azzal a céllal, hogy a kerekes székben, protézissel élők eszköz beszerzését támogassa. Ha egészségesek vagyunk nem is sejtjük, hogy aki önhibáján kívül veszíti el bármely testrészét ez milyen anyagi vonzattal jár. A médiában sokszor látunk sportolókat, „neves” embereket, akik már egy-egy új protézissel milyen könnyen veszik az akadályokat. Ez az emberek nagyobb hányadának nem adatik meg „szponzori” támogatás nélkül. Ebben szeretnénk segíteni egy „ az életét kezdő gyereknek”.

„Kilenc hónaposan szüleim elváltozásokat vettek észre lábaimon. Orvostól- orvosig jártunk, amíg sikerült diagnosztizálni a betegséget, mely egy „szindróma” betegség volt. Fejlődésem előrehaladtával egyre inkább kiteljesedtek lábaimon a betegség jelei. Egyre nehezebben tudtam járni, nagy fájdalmakon mentem keresztül. Emellett, kijártam mind az általános iskolát, mind a gimnáziumot. A gimnáziumi évek alatt cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam, jelenleg napi hatszor adagolok inzulint magamnak.

Az évek alatt három trombózissal is meg kellett küzdenem, de nem adtam fel, érettségi után főiskolára jelentkeztem. A második szemeszter éppen csak, hogy megkezdődött, mikor vérhigító tabletták és injekciók mellett is kétoldali tüdőembóliával kerültem kórházba. Két hétig feküdtem bent, két hetet otthon. Emellett a kórházban elkapott fertőzésekkel is hónapokig küszködtem.

Gyógymód híján 2010 októberében arra a döntésre jutottam, hogy megszabadulok a fájdalom, és minden rossz forrásától, a lábaimtól. Bal lábamat combnál, jobb lábamat lábszárnál amputálták, emellett bal oldali csípőprotézis beültetés is szükséges volt. A műtétek, illetve a rehabilitáció során sem hagytam abba tanulmányaimat.

A műtétek előtt nem gondoltam volna, hogy a műlábak ára, melyekkel bármilyen segédeszköz (bot, mankó) nélkül jobb életet tudok élni, ekkora költséggel járnak. A műlábak összesen kb. 9.300.000.-ftba kerülnek, melyből mindössze 10% állami támogatás jön le, és a vények ára, ami kb. 700.000.-ft, tehát kb. 7.670.000.-ftot az önrészünk. Mivel, nagyon nagy szükségem lenne ezekre az eszközökre, ahhoz, hogy teljes életet tudjak élni, szüleim egyesületet hoztak létre.

Miután összegyűlt a pénz a lábamra, olyan embereken szeretnék segíteni, akiknek ugyancsak olyan eszközre lenne szükségük, mellyel élhetőbb életet tudnak élni, legyen az kerekesszék, műláb, vagy bármilyen segédeszköz.


A műtétek óta már mankóval járok, de újra nappali tagozaton tanulok a főiskolán, nyelvvizsgára készülök, és fájdalommentes, sokkal jobb életet élek, mint azelőtt.”

Támogatásukat előre is köszönöm!

Budapest Bank

10102952-08946100-01003008

 

Látogatók

mod_vvisit_counterMa46
mod_vvisit_counterTegnap58
mod_vvisit_counterHéten468
mod_vvisit_counterHónapban1405
mod_vvisit_counterÖsszesen984783